Sensacions

Aquestes són algunes de les mEves sensacions.

29.7.02

Ahir vaig pujar al poble i vaig anar a veure al Molí de´n Robert a un grup de versions que es diuen Furillos.
Avui hem fet ràdio. Ara, crec que farem vacances uns dies. Em preparo mentalment per anar al FIB, dos anys després de la meva última visita. Abans de marxar potser que ordeni un xic tot a casa. :(
Demà anirem a la platja. Bien!!!

27.7.02

Increible. Feia dies q volia parlar de la nit de Platja d´Aro. Vam arribar i ens vam trobar amb un grup de ¿metal? de Palamós, Roswell, crec q es deien, tocant al Top, i força penya mirant-s´ho. Al bar hi havien posters del concert, però dels de fressallstars no. Vam punxar i tal... però el respectable es va atrevir a demanar-nos Red Hot Chilli Peppers, q vaig punxar jo, i Metallica, Korn, i Hole q va punxar Josep Mª. I que consti que res d´aixó sonaria normalment a les seves sessions, ni a les meves.
Tot i així potser tornarem al setembre.O no.
Però el de avui divendres ha estat un dia realment increible. He anat a Illa Roja, molt bé!!! Increible aquesta platja.
Després he dinat pollastre amb patates sobre uns bancs de la entrada al poble de Gualta. He estat a L´Estartit, ¿independent?. :)
També he llegit al Punt Diari un article d´opinió d´un professor universitari, català, defensant la presència del català dins la música popular de les Festes Majors, de totes. Les que es fan, i les que es desfan. I ho argumentava dient que la qualitat dels grups de L´Acampada Jove o el Senglà ¿rock?, per exemple, donaven certes esperances.Patètic argument.
I els grups catalans instrumentals, com 12twelve, o que canten en anglès,( ¿cal una llista?... Aina, Beef, No more Lies, Acoprova,...) o en castellà, no tenen lloc ¿oi?
Podria haver posat l´exemple del Sonar, el BAM, o fins i tot el de Benicàssim.
Però el pitjor ha arribat a la nit, a Salt. Eren les festes. Majors, suposo.
Primera sorpresa, l´escenari està dividit en dues parts: una per Orquestra (de les 23.00 a 02.00h), i l´altre pel Rock/Pop,etc.
Avui també hip hop.
¿Qui ha tingut tan brillantissima idea?
Arribem tard, i encara toca l´orquestra. Hi ha penya gran i sembla ser la festa del poble, de fet ho és.
La Festa Major de la vila de Salt. Marxem a fer una copa a la terrassa del Nupi. Quan tornem a La Farga ja toquen Kitch, que ofereixen un espectacle realment fluix i deplorable. Són les cançons i mel.lodies que potser mai ningú hauria d´haver escrit.
Ja van pel Kitch VI, ¿o ja és el VII? Ara aixó sí, canten en català.
El professor universitari potser es pensa que aixó és qualitat. Jo no, la veritat.
Era molt tard, i la penya (¿la meva?) han marxat a Girona. Jo també, però he tornat amb el Panda. :)
Volia veure a Geronación.
Quan he tornat sobre l´escenari hi havia Vitamina R. Feien ska -reggae, versions d´en Bob Marley i tal.
M´han semblat prescindibles. Primer sonaven molt malament, després encara s´ha arreglat.
El q fan no te gaire substància. Per cert, ¿d´on han sortit aquests? A Girona provincia el Ska és un genere privilegiat. Mai en falta.
Però com a mínim, la penya ho ha ballat, i al final han fet una versió d´un clàssic, suposo. Jo conec la... ¿versió? dels Beat o... ¿eren els Selecters? Quan finalment han sortit Geronación, he vist per primera vegada a l´escenari a un Supergrupo.
L´ambient s´ha anat entelant i ha desvariat enormement. Problemes, o proves de so en directe. Equivocacions i badades varies. Però el grup s´ha enfrontat com ha pogut el quadre surrelista d´aquelles hores.
Entre el públic algú s´ha preocupat de barallar-se desde un moment donat i sense parar, fins al final.
I clar, la penya, el grup, i l´organització flipant, suposo.
Fins i tot els Tontos, com diria Frank T, provocaven tirant birres al grup i al personal. Algú també li ha llençat al Metro una cadira.
Feia una estona que jo havia saludat al paio. És el meu flame favorit del sud.org No entenc qué ha passat, ja m´ho explicaran, si volen. Lamentable. La chicha del tremendo DJ Soyez no ha sonat de veritat fins la meïtat del show. En fí...
Felicitats al grup per haver defensat les seves idees, les rimes, les bases,... El hip hop en definitiva.
Fet a Girona, i amb molta substància nutritiva per tots vosaltres:
Geronación
Inmersos en una inacabable tasca educadora han rapejat sobre l´original aserejé.
I que ni pintada la versió a capella de Hay Crisis, que tothom ho entengui. Tot i que ho dubto.
Si que puc dir que els que els hem escoltat i aplaudit (uns quants), els hem entés, suposo. Els hem ballat i difrutat.
Xiulets per tots els intolerants, i a l´Ajuntament que no programa amb gaire coherència. O a mi m´ho sembla, vaja.
Antoni Miralta deia a la contra de La Vanguardia del dijous que la cultura i l´art han de contrarrestar la situació de mediocritat on tot està homogeneitzat.
Deia el ¿gerent? del CCCB fa uns dies al Consell de les Arts i la Cultura de Girona (CACG) que la cultura és morta.
És evident però, que les cançons de Geronación de moment sobreviuen. I de quina manera...
Hip hop ionquis!!!

11.7.02

Osties!!! M´he desfasat. ¿Tant temps fa que no escric res aquí? Ho lamento. Han passat un munt de coses. Resumint: vam anar amb 12twelve a Bilbao i van guanyar el primer premi, apartat pop/rock, del Villa de Bilbao, clar. Fa uns dies, també amb ells vam ser a Matadepera dins un festival prou interessant. Fressallstars team selectors hem estat punxant al xiringuito de la platja de La Rubina, Empuriabrava. Suposo que tornarem.
Al fòrum de rareses del sud.org una mica més i se´m mengen. La dissidència pica.
I del Consell de les Arts i la Cultura més val que no expliqui res. Encara busco les conclusions a la web de l´Ajuntament. ¿O són a la de La Mercé? ¿Qué en faran? Jo vaig treure altres conclusions de les oficials. Per cert, molt semblants al programa oficial redactat anteriorment a les trobades.
La principal: Tot està molt fotut. La ignorància, els prejudicis i l´amiguisme fan i desfan. Mentrestant la cultura ha mort.
El dia internacional de la música, 21 de juny, vam estar punxant a la Plaça dels Jurats, Fasts + 12twelve dj + Pinbol. Aquests darrers desde Euskadi. Publiquen per Six Was Nine records, el segell de Sant Feliu de Guíxols. Fressa ent. va muntar la paradeta de discs de segona mà i l´Agus va vendre cd´s i birres per pagar les despeses del grup. L´Ajuntament de Girona va posar el lloc i l´equip. Mira, no és gaire, però d´alguna manera s´ha de començar a fer coses noves i diferents en aquesta ciutat. ¿O no? A la gent li va agradar, no erem gaires però. I dies després, els montjuikers per exemple, encara em deien que va estar molt bé, i que els va agradar tot molt. I que... ¿quan farem la propera?
¿On? ¿Quan? ¿Com? ¿I per què? La resposta és al carrer i dins meu.
12twelve + Qualude era la proposta però a la Coordinadora d´Entitats Joves de Girona li va semblar una epidèmia. Rock a la ciutat!!! Mediquem-nos doncs. Evidentment he abandonat aquesta coordinadora fictícia i traïdora. ¿Aixó no ho havia explicat ja?
El pitjor de tot és que l´avi, el meu, s´ha trencat el fèmur. Pobre home. 85 anys!!! La setmana passada vaig estar a Barna donant suport a la familia que ha quedat trastocada per la desgràcia. La setmana vinent tornaré a baixar que la cosa va per llarg. Sense cotxe, sense curro, sense nòvia, sense pasta. La penya però, es separa sense parar. El Pep i l´Ester, en Joan i l´Eva. En fi... ànims per tots i totes que la vida són quatre dies. Darrerament em plantejo seriosament la idea de publicar un cd recopilatori. Probablement ho farem ben aviat. Per acabar, un link d´un col.lectiu d´Osona. Sembla interessant, encara que de moment no he escoltat l´audio, ho sento.
Hamster Loco